Over mij

Toen ik ongeveer vier jaar oud was leerde mijn moeder mij de beginselen van breien. In groep drie van de basisschool breide ik een sjaal voor mijn juf. Halverwege het project was ik het zat, het duurde zo lang. Gelukkig was mijn juf erg blij met de sjaal (die ze nauwelijks om haar nek kon slaan, zo kort was hij).

De naaimachine van mijn ouders was voor mij een magisch apparaat, maar ik mocht er niet mee experimenteren. Daarom naaide ik al vroeg met de hand kleertjes voor mijn (barbie)poppen.

Ik was 19 toen ik mijn eerste kind kreeg. Tijdens de zwangerschap leerde ik mezelf werken met de naaimachine van mijn ouders, ik naaide lakentjes en een bekleding voor de binnenkant van mijn kinderwagen, ik vond de standaard ecrukleurige stof zo saai voor een baby. In de jaren erna heb ik mezelf, uit boeken en door mee te kijken met mijn goede vriendin die hier al veel verder mee was, leren ontwerpen en naaien. Inmiddels ben ik eigenaar van HannaH design en heb ik al veel verschillende projecten ontworpen en genaaid. En ontworpen en gebreid.

In 2012 begon ik dakjes te naaien en ontwerpen voor Stint, iets wat ik nog steeds met veel plezier doe. Hierdoor leerde ik met een industriële naaimachine te werken. Ook heb ik ruim een jaar gebreid voor een wolwinkel in Delft.

Uitdagingen vind ik het leukst. Als ik iets nog nooit eerder gemaakt heb, een patroon nog nooit gebreid, niet zeker weet hoe het moet, dat is het allermooiste. Blijven leren, oplossingen bedenken, creatief zijn en steeds de handigste en meest logische manieren bedenken om iets uit te voeren.
Wat geeft het een voldoening om de klant blij te zien weg gaan met het product dat ik met zoveel aandacht heb gemaakt.

Tot slot, de naam HannaH design. Ik kende een bijzondere vrouw, die inmiddels is overleden. Zij wist dat ik Hanneke heette, maar weigerde me zo te noemen. Altijd als ze iets tegen me wilde zeggen, sprak ze me aan met Hannah. Die naam is altijd blijven hangen, ik vind hem prachtig.
Ik ontdekte dat de naam omkeerbaar was, en mijn logo heb ik zo ontworpen dat de naam halverwege gespiegeld kan worden.

Neem contact met me op als je een idee hebt waar niemand je mee kan helpen, dan kijken we samen of ik er wel iets mee kan.